Hairstudio hanne

Kapsalon – Fitness & Welness – Afvalcoach

By - Tom Cosyns

Het bewustzijn van het huidige moment

Mindfulness is naar voren gebracht als het nieuwste buzzword in de gezondheid en fitness arena. Yoga en meditatie zijn eeuwenlang populair geweest, maar nu is Mindfulness in. Mindfulness is gewoon de staat van volledig aanwezig: tuning in je lichaamssensaties zonder ze te beoordelen, zonder ze te proberen ze te beheersen, en zonder te reageren.

Het bewustzijn van het huidige moment

Wanneer je rustig in een hoek zit en de manier waarop dingen om je heen verandert, begin je te beseffen dat ze veranderen in reactie op je reacties. De sensaties veranderen niet omdat je ze observeert. Ze veranderen omdat je ervoor kiest om ze te zien. Je wordt bewust van alle kleuren, texturen, geuren en smaken die je omringen, en daarmee krijg je een dieper begrip van jezelf.

Kortom, Mindfulness stelt u in staat om af te stemmen op uzelf. Het eist niet dat je opstaan en alles doet. Je doet niets anders dan reageer op de ervaring om je heen. Je zit rustig en bekijkt mensen eten, schrijven, afwassen, slapen, rijden – alles zonder erbij te worden of ze te beheersen. Je observeert gewoon de ervaring en reacties zonder commentaar.

Dus hoe komt Mindfulness op?

De eerste stap naar mindfulness is om een gewoonte te cultiveren om rustig in een hoek te zitten, de ogen dicht, denkend aan niets, en proberen gedachten van het moment voor zichzelf te houden. Dit is de eerste stap op de reis naar Mindfulness. Je zult geleidelijk meer bewustzijn ontwikkelen terwijl je oefent. Wanneer de gewoonte om rustig in een hoek vrij te maken, wordt je hele wezen zich bewust van het bestaan ervan.

Dan begin je het gevoel van het dagelijks leven echt te begrijpen. De meest voorkomende reactie wanneer we eten of drinken iets is om honger of dorstig te voelen. Soms vragen we ons af of we het leuk vinden. Soms nemen we een SIP, genieten van de smaak, het gevoel tevreden, of we pakken het meteen af en het afronden van de beker met een plons. Mindfulness, aan de andere kant, zorgt ervoor dat we ons ontevreden voelen als we uw gewenste uitkomst niet onmiddellijk krijgen. We proberen de situatie te veranderen, maar falen.

Een tweede manier om mindfulness te cultiveren is om meditatie te lopen.

Terwijl je een meditatie loopt, staat je aandacht niet op de objecten om je heen, maar op je lichaam. Naarmate je lichaam goed aanvoelt, doe je dat ook. Hiermee kunt u zich bewuster worden van het gevoel van uw voeten, benen, handen, hart, enz., En dieper op de hoogte van uw eigen lichaam en waar het aan voelt.

De meeste mensen zijn echter onbekend met mindfulness. Voor hen is het gewoon meditatie. Ze hebben geen idee dat de mindfulness in hun dagelijks leven kan worden opgenomen. Hoewel meditatie nuttig kan zijn voor het elimineren van negatieve gedachten uit je geest (welke mindfulness ook is), is het belangrijk voor mensen die mindfulness in hun leven willen cultiveren om ook bewustzijn van hun lichaam te ontwikkelen, en hoe het voelt.

Mindfulness is aangetoond om het welzijn van de mensen te verbeteren.

De mindful persoon kan hun stress beter aan. Mensen met hoge mindfulness-niveaus zullen minder geneigd zijn om ziekte of ziekte te ontwikkelen. Bovendien zijn mensen met hogere mindfulness-niveaus gelukkiger dan mensen met lagere niveaus. Mindfulness bevordert genezing.

Dus, wat is mindfulness precies? Mindfulness is het bewustzijn van het huidige moment. Mindfulness is een staat van kalmte en welzijn. Het heeft een voortdurend gevoel hier nu te zijn. Een staat van Mindfulness wekt je creativiteit af en helpt je creatiever te worden.

Hoe werkt Mindfulness? In de dagelijkse wereld leven we erin, er is veel stress en spanning. In deze stressvolle wereld verliezen we soms het spoor van onze ademhaling, en dit creëert een staat van hyperventilatie, waardoor we ons licht en buiten adem kunnen voelen. Echter, als we een moment duren om op onze adem te focussen en er aandacht aan te letten, zullen we merken dat onze ademhaling stabiel wordt en we bewuster worden van wat er om ons heen gebeurt.

Met Mindfulness kunt u een gevoel van verbondenheid en eenheid ervaren.

Als je opgemerkt bent, kun je merken dat je in de ervaring van anderen wordt getrokken of met je eigen lichaam en ware aard verbinden. Naarmate we ons meer richten op onze adem, worden we ons bewuster van onze gedachten en emoties, en onze lichamen beginnen te ontspannen en reageren zelfs op hen. Wanneer we doorgaan met het beoefenen van Mindfulness-meditatie, zelfs als we geen emotie ervaren, zullen we ons vernieuwd, bekrachtigd en opgeladen voelen. Onze lichamen zullen toxines vrijgeven, en we voelen ons lichter en verfrist.

We kunnen ervoor kiezen om in verschillende situaties te zijn. We kunnen bijvoorbeeld opgemerkt zijn of bewust zijn van het borstelen van onze tanden. We kunnen ervoor kiezen om opgemaakt te zijn of de planten of bloemen te water geven. Welke manier we ook voor mooi zijn, we zullen merken dat het ons gelukkiger maakt, rustiger, meer ontspannen. Mindfulness is een prachtige staat om in te zijn, en er is zoveel te profiteren van Mindful. Waarom worstelen met iets als het niet zo moeilijk hoeft te zijn?