Hairstudio hanne

Kapsalon – Fitness & Welness – Afvalcoach

By - Tom Cosyns

Hoe zorg je voor glanzend haar?

De verzorging van je haar is erg belangrijk. Door je haar op de juiste manier te behandelen zorg je voor het best mogelijke resultaat. Glanzend haar heeft een gezonde uitstraling. Wanneer je haar glanst ziet dit er natuurlijk mooi uit, maar daarnaast geeft het ook de indruk dat je haar gezond is. Er zijn veel verschillende factoren die van invloed zijn op de staat van het haar. Naast het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten is het ook belangrijk dat je het haar niet teveel blootstelt aan schadelijke invloeden. Hierbij kun je denken aan te warm douchen of de verkeerde borstel gebruiken. Dit kan zorgen voor beschadigd en droog haar en dit is juist het tegenovergestelde van glanzend haar. Haarverzorging speelt dus een grote rol bij hoe het haar er uiteindelijk uitziet. In deze blog vertellen we je meer over wat je kunt doen om jouw haar te laten glanzen.

Kies de juiste verzorgingsproducten

Er bestaan honderden verschillende soorten haarverzorgingsproducten. Deze producten maken gebruik van bepaalde formules. Die formules variëren per product. Hierbij speelt het type haar ook een rol. Sommige producten zijn geschikt voor mensen met krullend haar, terwijl andere producten van Beautyplaza juist geschikt zijn voor mensen met stijl en dun haar. Het is daarom belangrijk dat je het juiste product kiest bij jouw type haar. Naast shampoo is het verstandig om gebruik te maken van een conditioner. Een conditioner verzorgd het haar waardoor het haar uiteindelijk meer zal gaan glanzen.

Eet voldoende eiwitten

Het zijn niet alleen de haarverzorgingsproducten die van invloed zijn op de staat van het haar. Wanneer je graag glanzend haar wilt zijn er ook andere dingen die je kunt doen. Om glanzend haar te krijgen is het namelijk belangrijk dat je ook op je voeding let. Door voldoende eiwitten te eten en te letten op de antioxidanten in je voeding kun je ervoor zorgen dat jouw haar meer zal gaan glanzen. Dit komt doordat deze voedingsstoffen van invloed zijn op de staat van het haar. Door voortaan wat meer eiwitten toe te voegen aan je maaltijden zul je binnen een aantal weken verschil merken en zien dat jouw haar meer is gaan glanzen.