Hairstudio hanne

Kapsalon – Fitness & Welness – Afvalcoach

By - Tom Cosyns

Mindfulness is een vorm van meditatie

Wat is mindfulness? Mindfulness is geen staat van caldo. Het is een staat van ophouden. Mindfulness is een staat waar we allemaal toegang toe hebben. Maar hoe komt Mindfulness op?

Mindfulness is een van de belangrijke aspecten van MBSR, die staat voor: Mindfulness, zijn, detecteren en reageren. Mindfulness kan worden gedefinieerd wanneer het doel van de praktijk van de mindfulness is om inzicht te verwerven in de authentieke zelf. Op deze manier maakt het deel uit van de vijf facetten van Mindfulness. Dit omvat aanwezig, aandacht, emotie, reflectie en centreren.

Mindfulness is een vorm van meditatie

Dus, wat is mindfulness? Mindfulness is een staat van stilte. Mindful betekent volledig aanwezig zijn; Mindfulness omvat ook het loslaten van angst, woede en stress. Mindfulness-meditatie helpt bij het ontwikkelen van deze staat van bewustzijn.

Mindfulness omvat ook actieve en passieve oefeningen, zoals: Guided Imagery (IES), Bewegingspraktijk (MP), Yoga Practice (YP), Mindfulness Oefeningen (MME) & ademhalingsoefeningen (BPE). Het beoefenen van Mindfulness met deze dagelijkse oefeningen helpt om stress te verlichten en stress te verminderen en de gezondheid en het welzijn van de gezondheid te verbeteren en de wellness te beoefenden, wordt elke dag gedurende de hele week beoefend en omvat lichaamsbeweging. Dagelijkse oefeningen helpen om je mentale welzijn te verbeteren terwijl ze tegelijkertijd worden, waardoor je meer bewust bent.

Mindfulness cursus, workshop, training, opleiding

Mindfulness gaat niet alleen iets te vinden. Mindfulness gaat over het aanwezig te zijn op het moment, volledig, medelevend, niet-veroordelend, respectvol en vreugdevol. Mindfulness is echt om aanwezig te blijven. Het beheersen van uw denkprocessen, het beheersen van uw emoties, ontspannen en aanwezig zijn aan de hele omgeving: dit zijn wat betrokken is bij Mindfulness Meditation.

Mindfulness gaat niet alleen over het beheersen van onze gedachten en aanwezig zijn, maar ook over het voelen van goed en het creëren van duurzame positieve veranderingen. Mindfulness helpt om ons vermogen om zich gecentreerd en geaard te vergroten, ons vermogen om onze relaties te koesteren, en ons vermogen om creatieve, zinvolle keuzes te maken. Door zich gecentreerd en geaard te voelen, worden we meer in staat om onze verantwoordelijkheden op te nemen en onze taken te vervullen met volledige verrukking in onze vaardigheden en zegeningen die we hebben gekregen. Door het goed te voelen en het creëren van blijvende positieve veranderingen, kunnen we ons macht in staat stellen om ons al ons leven beter te beheren.

Dus, hoe plaatsen we mindfulness in de praktijk?

Om mee te beginnen, zit er een manier om Mindfulness te oefenen, gewoon comfortabel zitten en Mindful. Zijn aanwezigheid en mindful betekent dat u zich volledig bewust bent van wat er in de buurt is, volledig aanwezig is, gericht, attent en responsief op wat er met u gebeurt. Je kunt beginnen met het beoefenen van Mindfulness door simpelweg aandacht te schenken aan waar je bent, naar je omgeving, naar andere mensen en dingen, of zelfs voor het geluid van je eigen stem. Door aandacht te schenken aan waar je bent en wie je bent, open je dan voor een nieuwe wereld van de mogelijkheid, een gevuld met allerlei mogelijkheden van geluk, gezondheid, welvaart en welzijn.

Wanneer je Mindfulness oefent, open je jezelf op om te ontdekken dat alles om je heen een unieke kwaliteit van schoonheid heeft, een energie, een uitdrukking van liefde, wijsheid en vrede. Hoe meer je Mindfulness beoefent, hoe vollediger en opzettelijk je zult ervaren en begrijpen. Zodra je de kracht en schoonheid van het huidige moment volledig begrijpt en waarderen, zul je in staat zijn om Mindfulness te gebruiken om jezelf te genezen en te machtigen in elk deel van je leven, van je fysieke lichaam aan je geest, aan je relaties, om te werken en zelfs te werken

Als je in de zin bent, ben je volledig wakker, bewust dat alles wat je om je heen is, en als gevolg daarvan zul je een vrijlating van angst, angst, stress, woede en negatieve emoties ervaren. Sommige van de grote mindfulness pioniers zijn Jon Kabat-Zinn, Joe Vitale, Thomas Merton, John Diamond, John Grey en talrijke anderen. Mindfulness gaat niet om stil te zijn, stil te zijn, stil te zijn op een manier die geen oordeel heeft of probeert je emoties te vermijden. Mindfulness gaat over volledig aanwezig te zijn met elk moment van je leven.

 

Mindfulness is een vorm van meditatie, maar het gaat verder dan het huidige begrip van meditatie omdat het helpt bij het bevorderen van de algehele geestelijke gezondheid, verhoogt je gevoel van welzijn, vermindert de stress die we vaak de hele dag verzamelen, wees ons de tools Het is deze mindfulness-praktijk die mensen kan helpen die lijden aan posttraumatische stressstoornis (PTSS), evenals degenen die in herstel van alcohol of drugsverslaving zijn. Mindfulness biedt ook degenen die lichamelijk of geestelijk ziek zijn om meer te zijn in vrede met zichzelf en met anderen, wat op zijn beurt hen kan helpen hun ziekte beter te beheren. Mindfulness kan ook helpen met slaapstoornissen, evenals een breed scala aan andere gemeenschappelijke gezondheidsproblemen.

 

In het boek, mindfulness voor gezondheid en geluk, leert Dr. Kabat-Zinn lezers om comfortabel te zitten en de gedachten te observeren zonder ze te beoordelen, op hen te reageren, hen te kiezen, ze te analyseren of te worden gefixeerd. Dit is de mindful gemoedstoestand die bestaat tussen denken en doen, zegt Dr. Kabat-Zinn. Als je comfortabel zit en kijkt waar je je aan toe richt, observeert je gedachten terwijl ze zich voordoen, in plaats van aan hen te denken en aan te binden.